Всички стоматологични услуги се извършват предимно под микроскоп с цел повишаване на качеството.

Д-р Славов извършва следните стоматологични услуги:

Профилактика

Д-р Славов извършва обстоен профилактичен преглед на всеки пациент, посетил кабинета. След това съставя индивидуален лечебен план според конкретните нужди. Практиката разполага с дигитален рентгенов апарат за зъбни снимки от последно поколение. Така при нужда на всеки пациент може да бъде направена рентгенова снимка, директно докато е на стоматологичния стол. Това значително подобрява качеството на диагностиката и спестява нуждата от посещение на рентгенова лаборатория.

Почистване на зъбен камък

Почистването на зъбен камък е изключително важна от профилактична гледна точка манипулация, за съжаление, подценявана от много хора. Наличието на зъбен камък причинява първоначално възпаление на венците (гингивит). Ако продължи повече време, преминава в по-тежкия пародонтит. Пародонтитът се характеризира с постепенна загуба на костта, поддържаща зъбите, което води до разклащането им. Ако процесът не бъде овладян, това може до доведе до загуба на иначе здрави и незасегнати от кариес или други процеси зъби. В кабинета на д-р Славов почистването на зъбен камък се извършва с ултразвук и под микроскоп. При необходимост се поставя упойка за комфорт и липса на болка по време на процедурата. Почистването е последвано от полиране на зъбите, посредством четка и специална полирна паста. Така се постига гладка зъбна повърхност, което помага за по-лесното поддържане на домашната орална хигиена. Стандартният интервал за почистване на зъбен камък и полиране на зъбите е шест месеца, но в зависимост от индивидуалните нужди, този интервал може да се променя. Почистването на шест месеца гарантира здрави венци и пародонт, а също така и редовен преглед, позволяващ навременно откриване на съществуващи проблеми в устната кухина. Особено важно е като се почиства зъбен камък, той да се премахне изцяло. Само така се постига максимален ефект. Наблюдението под микроскоп позволява да се уверим, че не е останало дори минимално количество след почистването.

Избелване на зъби

Широко е разпространена погрешната представа, че процедурата по избелване на зъби е вредна. Когато манипулацията се извършва професионално, тя е напълно безопасна и не уврежда нито емайла, нито меките тъкани в устата. Д-р Славов практикува избелване на зъби и по този начин помага на пациентите си да имат красива и блестяща усмивка. Това е една от най-добрите естетични манипулации, тъй като не е свързана с изпиляване на зъбите или поставяне на изкуствен материал върху тях. Напълно съответства с концепцията за минимално инвазивна стоматология.

Лечение на кариес

Диагностиката на кариеса в най-ранен етап става значително по-лесно под микроскоп. За лечение на кариес Д-р Славов използва най-съвременни фотополимерни материали. Изработват се естетични пломби, съобразени с конкретния цвят и форма на всеки зъб. Поставянето на пломбата е с цел възстановяването на естествената анатомия и функция на зъба. При по-силно разрушени, но живи зъби, се поставят инлеи и овърлеи. Това са пломби, които се изработват от зъботехник в лаборатория и впоследствие в кабинета се циментират към зъба. По този начин на зъба се придава здравина, предпазва се от счупване и се възстановява неговата форма и естествени контакти със съседните зъби. Във всички случаи, когато е възможно зъбите се изолират с кофердам за постигане на пълна сухота и добра видимост на работното поле.

Кореново (ендодонтско) лечение, умъртвяване на зъби

Кореновото лечение е основен фокус в практиката на д-р Славов. В кабинета се провежда кореново лечение при пулпити, периодонтити и във всички други случаи, когато е необходимо. Голяма част от работата на д-р Славов е прелекуването на зъби. Това са случаи, при които на конкретния зъб вече е проведено кореново лечение, което за съжаление е било неуспешно и е необходимо да се направи опит това да бъде поправено. Този тип лечения са много трудни и отговорни. Те се провеждат след поставяне на упойка и са безболезнени за пациента. Избягват се старите методи… Това става след поставяне на упойка и е безболезнено за пациента. Избягват се старите методи на поставяне на арсен за умъртвяване на зъбите във всички случаи, когато това е възможно. Извършва се щателна механична и химична обработка на кореновите канали, съобразно съвременните стандарти и изисквания. Тяхната дължина се измерва посредством последно поколение немски апекслокатор – Raypex 6. Разширяването на каналите става машинно, с помощта на високотехнологичен швейцарски ендомотор – X-Smart Plus. След това биват запълнени с биологично поносими каналопълнежни средства. Благодарение на микроскопа се извършват сложни манипулации като: отстраняване на счупени инструменти, поправка на перфорации, отстраняване на стари каналопълнежни средства. Кореновите лечения се извършват след изолация на зъбите с кофердам. Повече информация може да прочетете в статията „кореново лечение”.

Стоматологично лечение на деца

Лекуват се кариеси на временни и постоянни детски зъби, пулпити и периодонтити.  При необходимст се извършва и вадене на млечни зъби. Д-р Славов обръща особено внимание на профилактиката в детска възраст, която осигурява дентално здраве на Вашето дете.

Вадене на зъби

В кабинета се извършва вадене на зъби и корени, включително и фрактурирани. Към вадене на зъб се пристъпва само след поставяне на упойка и при пълна липса на болка за пациента.

Ако имате конктретни оплаквания или се нуждаете от профилактичен преглед при зъболекар в Стара Загора , заповядайте в кабинета на доктор Славов.